ترون چیست ؟

ترون (Tron) یک پلتفرم غیر متمرکز مبتنی بر بلاکچین (blockchain) است. هدف Tron ایجاد یک فضای رایگان و جهانی برای تولید و نشر محتواهای دیجیتالی (digital content) است. ترون قصد دارد این این کار را با استفاده از فناوری ذخیره سازی توزیع شده (distributed storage technology) انجام دهد. به گونه‌ای که امکان به اشتراک گذاشتن راحت و مقرون به صرفه محتواهای دیجیتالی فراهم شود.

بنابراین ترون (Tron) یک شبکه است (ارز نیست). ارز دیجیتال این شبکه، Tronix (با نام اختصاری TRXنام دارد.

شبکه ترون در سپتامبر سال ۲۰۱۷ توسط یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در سنگاپور موسوم به Tron Foundation به وجود آمد. این سازمان توسط مدیر عامل شرکت، جاستین سان (Justin Sun) رهبری می‌شود. Tron Fundation دارای یک تیم توسعه داخلی اختصاصی، شامل ستاره های مشهور فناوری می‌باشد.

به طور مفصل‌تر، TRON یک بستر منبع باز (open source) است که برای توزیع غیر متمرکز و جهانی محتواها و سرگرمی‌ها، علاوه بر قراردادهای هوشمندی که مثلا در ارز اتریوم می‌دیدیم، راه اندازی شده است.

این شبکه با داشتن یک TPS بالا (تعداد معاملات در ثانیه یا Transactions per second)، به خالقان محتوا این امکان را می‌دهد تا محتوای خود را منتشر کنند، ذخیره و نگهداری کنند و مالکیت آن را حفظ کنند. علاوه بر این، به طور مستقیم از کسانی که از این محتواها استفاده می‌کنندِ، به عنوان پاداش، سکه‌های بومی این شبکه، یعنی ارز دیجیتال Troix یا TRX یا سایر ارزهای دیجیتال را دریفات کنند.

منظور از خالقان محتوا، برای مثال نویسندگان، طراحان یا کسانی هستند که عکسی را طراحی می‌کنند یا فیلمی را می‌سازند.

شبکه Sun با استفاده از یک شبکه غیرمتمرکز (همتا به همتا) از سیستم‌های ذخیره‌سازی فایل، این امکان را فراهم می‌کند تا محتواها بدون نیاز به انتشار توسط واسطه‌های محتوا (مثلا انتشارات)، به طور مستقیم بر روی بلاکچین قرار داده شود. این محتواها می‌تواند در شکل‌های مختلفی باشد: موسیقی، فیلم، عکس، متن، کد، و فرم‌های جدید برنامه‌های غیرمتمرکز مانند بازی‌های آنلاین.

کاربردها

مصرف کنندگان محتوا می‌توانند از سکه‌های (TRX) برای پرداخت هزینه استفاده از آن محتوا، یا دادن پاداش به سازندگان یا خالقان محتوا استفاده کنند. برای مثال زمانی که یک فرد از یک بازی‌های آنلاین استفاده می‌کند، می‌تواند برای پرداخت ورودی بازی از TRX استفاده کند. از طرف دیگر، خود خالقان محتوا نیز با این سکه‌هایی که دریافت می‌کنند، می‌توانند هزینه‌های مختلف شبکه را بپردازند.

کیف پول

تا پیش از این می‌توانستیم ارزترون را بر روی تمامی کیف پول‌هایی که از شبکه ERC20 یا شبکه اتریوم پشتیبانی می‌کرد نگهداری کنیم. اما اخیرا این ارز بر روی شبکه اصلی خودش فعالیت دارد. بنابراین بهتر است تا از کیف پول‌هایی که مخصوص به خودش است استفاده کرد و با خرید ترون آن را در کیف پول آن ذخیره کرد. برخی از این کیف پول‌ها به این شرح است: کیف پول‌ ترون لینک (TronLink)، کیف پول اتمیک والت (Atomic Wallet) و کیف پول تراست والت (Trust Wallet). در حال حاضر فروش ترون نیز ممکن است.

 

رویدادهای مهم ترون

آوریل ۲۰۱۷ | تاسیس بنیاد یا Tron Foundation
آگوست ۲۰۱۷ | عرضه اولیه
۳۱ می ۲۰۱۸ | راه اندازی Mainnet
ژوئن ۲۰۱۸ | مهاجرت توکن‌های ERC20 به این شبکه
جولای ۲۰۱۹ | خرید بیت تورنت یا Bittorant

Mainnet اصطلاحی است که برای توصیف زمانی که یک پروتکل blockchain کاملا توسعه و استقرار یافته، به کار می‌رود. به این معنی که معاملات ارزهای دیجیتال از این پس در حال شبکه و بر روی دفتر کل آن، منتشر (broadcast)، اعتبار سنجی و تایید (verify) و ذخیره (record) می‌شود.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها